Ademsessies

Ademsessies

ER GAAN ADEMSESSIES STARTEN!

Er is mogelijkheid om om de week een begeleide ademsessie organiseren. Speciaal voor eenieder die het leuk vindt om met elkaar en in een kleine groep van maximaal 12 personen de ademhaling te trainen.

Ook zal er ruimte zijn voor verdieping en het ervaren van verschillende ademhalingsoefeningen en technieken. Zo gaan we onder andere aan de slag met:
– De Wim Hof methode
– De Buteyko methode
– Pranayama  (ademtechnieken vanuit de yoga)
– Box breathing
– En nog veel meer.

Deze sessies zijn ondersteunend aan je eigen beoefening, ter verdieping, of puur om in contact te komen met jezelf en de wereld even achter je te laten. 

Waarom Ademhalingssessies?

Iedereen weet dat het belangrijk is om te sporten. Maar er is nog maar heel weinig bekend over het trainen van je ademhaling. En je ademhaling kan je trainen. Het mooie is dat je met het beheersen van je ademhaling ook beheersing hebt over je lichaam, je emoties, je energielevel. En zelfs…pijn. Ademhaling zet ik daarom vaak succesvol in bij een heel scala aan chronische (pijn)klachten. 

Controle over ademhaling betekent controle over jezelf. Ademhaling stuurt namelijk veel fysieke en mentale processen aan.

Een greep uit die processen:

 • Ononderbroken kunnen slapen.
 • Je energiek voelen
 • Rust creëren of juist alertheid
 • Beter bij jezelf kunnen blijven
 • Beheersing of juist loslaten van emoties.
 • Afname van triggerpoints
 • Afname van pijn
 • Versterking zenuwstelsel
 • Versterking immuunsysteem
 • Minder vaak ziek worden
 • Stabieler voelen
 • Rug/ bekken/ schouder en nekklachten verbeteren/ verdwijnen.
 • Zonder te trainen een betere core stabiliteit.
 • Zelfs afvallen.
 • En nog veel meer……

Praktisch

Introductielessen
15 mei begint een nieuwe groep. In 3 sessies leer je opbouwend hoe jij je ademhaling kunt trainen. Er is ruimte voor uitleg, ervaren, delen en als je optimaal resultaat wilt behalen wordt er aangereikt hoe je het geleerde kunt integreren in je leven. Hierna heb je de mogelijkheid om in te stromen naar de gevorderde ademgroep.

Data
De 3 sessies zullen om de week op zondag om 11:00 uur plaatsvinden (duur ongeveer 1 uur):

15 mei, 29 mei, 12 juni.

Kosten
Je betaalt voor alle 3 de sessies 55 euro. 

Lokatie
Jasperse Praktijkencentrum
Papegaaienburg 50
te Vlissingen

Meenemen

 • Een matje of kleedje om op te liggen

 • Kussentje ( om te zitten of voor het hoofd)

 • Dekentje

Koffie/ thee/ water is aanwezig.

Aanmelden
Wil je er graag bij zijn  15 mei? Om je aan te melden antwoord op dit bericht of mail: info@to-the-core.nl vóór woensdag 11 mei en laat je naam, e-mail en telefoonnummer achter. 

 

De Voordelen van het trainen van je Ademhaling.

Wat ik het mooiste vind van ademhalingstraining is dat het een manier is om onszelf te helen. Dit geeft kracht en zelfvertrouwen als jij in staat bent om je eigen dokter te zijn.
 
Ademhaling kan je zelfs zien als een interne apotheek. Je bent in staat je interne chemie natuurlijk te veranderen om bijvoorbeeld je pijn te stillen, ontstekingen te remmen, te ontgiften, je te kalmeren, etc.
 
Ik train al 4 jaar dagelijks mijn ademhaling. Mijn gezondheid en levenskwaliteit zijn hiermee enorm verbeterd.
 
Ik zet ademhaling in als holistisch fysiotherapeut als onderdeel van de behandeling van mijn klanten om pijnvrij te worden en via de workshops en ademsessies die ik met regelmaat organiseer kan ook jij ervaren wat ademhaling voor jou kan betekenen.

Test simpel je algehele gezondheidstoestand binnen 1 minuut.

Een test die slechts 1 minuut in beslag neemt om een algemeen beeld te krijgen over je gezondheidstoestand.

Wil je aan de hand van deze test je gezondheidstoestand verbeteren?

Meld je dan aan voor de Ademhalingsessies of neem contact op als je er een vraag over hebt.

Ja. Ik wil graag meedoen.


 
Dit is wat deelnemers zeggen over eerdere Ademworkshops:
 
“Een aantal weken geleden kwam ik bij Joyce terecht met een (chronisch) pijnlijke schouder. Ze hanteert een persoonlijke aanpak in de behandeling en kijkt naar het totale plaatje van jou als mens. Daarnaast benadrukt ze, mede vanuit eigen ervaring, het belang en de helende werking van ademhaling bij alle lichamelijke processen.
De workshop “Adem je vrij”  kwam voor mij op het juiste moment. Een heel mooie afwisseling tussen theorie en diverse praktijkoefeningen. Tijdens de training heb ik zelf mogen ervaren om d.m.v. ademhaling te voelen wat de “ruststand” van je lijf is, hierop meer controle te krijgen, het energieke gevoel daarna etc. Dagelijks probeer ik nu aandacht te besteden aan ademhalingsoefeningen.
Het is een verandering van mindset. Naast dagelijks bewegen, voeding etc. is ademhaling een belangrijk aspect om je fit, energiek en mentaal sterker te voelen. Joyce heeft me in de workshop de juiste “ instrumenten” aangereikt om hier blijvend iets mee te doen.”
Anneke
****
 

“Ik had me aangemeld voor de workshop ‘adem je vrij’ omdat ik voel dat ik te hoog in mijn ademhaling zit. Joyce legt kort & snel maar goed te volgen uit, wat op de juiste manier ademhalen voor je gezondheid kan betekenen. Diverse oefeningen worden uitgelegd en daarna ga je zelf aan de slag met 2 van de eerder uitgelegde methodes. Het is een pittige maar heel waardevolle workshop, waar ik echt wat aan gehad heb en die ik niet had willen missen. Ik ga nu zelf aan de slag met de tips die Joyce geeft. Nogmaals dank je wel, Joyce.”

****

Het was een goede workshop: duidelijk en met praktische toepasbaarheid

****

Ik heb recent een workshop gevolgd bij Joyce over ademhaling. Het heeft mij heel veel nieuwe inzichten gegeven, die ik meteen in de praktijk toepas. Dankzij Joyce’s workshop ga ik hier nu veel bewuster mee om. Een aanrader dus!


Wil je je aanmelden voor de Ademsessies?

Stuur een mail naar info@to-the-core.nl en ik stuur je de verdere gegevens.

Hartelijke groet, Joyce.

Ja. Ik wil graag meedoen.