Voeding en gezondheid.

Bij fysiotherapie To the Core krijgen we nu ook meer kennis in huis over voeding in relatie tot gezondheid en herstel.

Voeding en sporters

In 2018 heb ik de opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer voltooid. Met deze opleiding ben ik in staat om (sub/top)sporters te begeleiden in revalidatie en training voor een wedstrijd of toernooi.

Een van de onderdelen van deze opleiding is het verdiepen in voeding, welke essentieel is voor de prestaties van een sporter, maar ook een (grote) invloed kan hebben op het welbevinden van patiënten tijdens de revalidatie na bijvoorbeeld een botbreuk, een spierscheuring of met allergische reacties.

variatie in ons eten

Tegenwoordig wordt door veel mensen een maaltijd, en eten in het algemeen, beschouwd als een tijdrovend dagelijks klusje. De variatie in ons eten is afgenomen, ondanks alle verschillende voedingsmiddelen die we voor handen hebben. Er wordt veel gebruik gemaakt van kant-en-klare verpakkingen, zonder stil te staan bij de effecten van E-nummers op uw lichamelijke gezondheid. 

Hooikoorts en Voeding

Een tijdje terug is er in de nieuwsbrief een stukje verschenen over wat gezonde voeding kan doen voor mensen die hooikoortsklachten hebben. Ook mensen met eczeem, voedselallergieën of mensen met een lage weerstand merken vaak veel baat te hebben bij het volgen van een specifiek dieet (6 weken). Dit programma biedt To-the-Core sinds de winter van 2018 aan. 

Orthemoleculaire geneeskunde


In juni 2019 ga ik me verder verdiepen in deze richting, die orthomoleculaire geneeskunde heet. Deze wetenschap richt zich op de invloed van wat u en ik naar binnen stoppen tijdens de maaltijden en tussendoortjes, en de positieve en negatieve effecten hiervan op ons lichaam.

Kom naar de informatie avond!

Mocht u vragen hebben tav uw situatie, dan nodig ik u uit om 3 juni 2019 naar Jasperse Praktijkencentrum te komen. Hier houdt Joyce een informatieavond over een innovatieve behandelmethode voor mensen met (chronische) pijn. Omdat wij bij To the Core kijken naar de oorzaak van de klacht en niet het symptoom (pijn), zal ik ook iets vertellen over wat voeding en supplementatie voor u kan betekenen.