Jinne Kattevilder

Mijn naam is Jinne Kattevilder. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Vlissingen. Als enthousiaste hardloopster breng ik veel tijd door in de natuur.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam.  Al snel ben ik de opleiding Manuele therapie gaan volgen, om mij meer te verdiepen. Dit heeft mij als therapeut enorm verrijkt.

Als Fysio-/manueel therapeut zie ik veel verschillende mensen met wervelkolom gerelateerde klachten. Je kunt hierbij denken aan rug-/ en nekklachten en hoofdpijn klachten bijvoorbeeld. Maar eigenlijk ben ik heel allround. Klachten aan alle andere gewrichten behandel ik ook.  

In mijn behandelingen zal ik altijd meerdere werkwijzen combineren. Het mobiliseren van gewrichten, behandeling van de spieren, oefentherapie en de nodige adviezen, coaching en educatie.

Met name bij mensen met langdurige en/of terugkerende klachten, is coaching en educatie extra belangrijk. Ik leer je dan ook graag wat er in je lijf gebeurt en waar de oorzaak ligt van het niet goed herstellen. Vanuit mijn opleiding tot leefstijlcoach vul ik dit zo nodig aan met het onderzoeken van gedragspatronen. En zoeken we samen naar jouw sleutel tot het komen van duurzame klachtvermindering. Om zo beter te kunnen herstellen en zeker ook om preventief aan je gezondheid te werken.

Daarnaast ben ik ook ingeschreven in het register voor kinder-manuele therapie. Dit is een specialisatie binnen de manuele therapie. Waarbij een kinderfysiotherapeut met name bezig zal zijn met oefentherapie, ben ik juist veel met mijn handen bezig. Alle handelingen die ik bij kinderen doe zijn mild van aard. Daarbij zoek ik samenwerking met een kinderfysiotherapeut, als dit nodig blijkt. Wat behandel ik dan zoal bij kinderen?

Denk hierbij aan: baby’s die overmatig overstrekken, onrustig zijn en/of een voorkeurshouding hebben. Kinderen die ‘motorisch onhandig’ zijn en bijvoorbeeld veel struikelen. Kinderen met hoofdpijnklachten, nek- of rugklachten.

Het leuke aan het vak Fysiotherapie vind ik de veelzijdigheid ervan.  Mensen van jong tot oud. Klachten van simpel tot complex. Samen de fysieke en mentale gezondheidsproblemen in kaart brengen. Mensen iets leren over hun gezondheid. Dat zijn dingen waar ik iedere keer weer enthousiast van wordt. Hoe mooi is het als iemand zijn eigen regie terug heeft en zijn beperkingen weer verleden tijd zijn!

Jinne Kattevilder is BIG geregistreerd onder nummer: 09913181804. Tevens staat ze ook ingeschreven in het Keurmerk kwaliteitsregister.