Vanaf nu Echografie

Onlangs heb ik met vol enthousiasme een opleiding echografie voor fysiotherapeuten met zeer goed resultaat afgerond. We hebben direct een super mooie geavanceerde echo machine aangeschaft, de MyLabFive! Met dit apparaat ben ik dus direct vol aan de slag gegaan en ik kan zeggen dat het een bijzonder handige en effectieve aanvulling is op mijn behandelingen. Wat een verrijking! Nu kunnen we gewoon direct in het lichaam zien wat er precies aan de hand is. Dit is niet alleen handig om een duidelijk beeld te krijgen van de oorzaak, maar ook om goed in te schatten wat er nodig is om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Daarnaast kunt u live meekijken naar uw letsel en zo mogelijk geef ik er uitleg bij in “gewone mensentaal” zodat het ook voor u te begrijpen is.

 Maar wat is echografie?

 Echografie is een beeldvormend onderzoek, wat gebruikt kan worden in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten van het bewegingsapparaat. Echografie geeft beeldvorming van de weke delen, zoals pezen, spieren, gewrichtsbanden, kraakbeen, etc.

 Naast het reguliere onderzoek kan nu zo nodig ook het echo apparaat ingezet worden , waardoor we snel kunnen bepalen wat de oorzaak van de pijnklacht is. Hierdoor kunnen we een betere prognose geven over uw herstel, zo nodig doorverwijzen en de behandeling effectiever inzetten op de klacht.

 Wat ook mogelijk is, is dat u doorverwezen voor een eenmalig onderzoek door een uw behandelaar om de klacht in beeld te brengen. Hierbij wordt de behandelaar op de hoogte gesteld van de uitkomsten, zodat deze ook beter op uw klachten in kan spelen.

 Natuurlijk zorgen we er voor dat uw arts op de hoogte wordt gebracht middels een verslag na aanleiding van het echografische onderzoek, zodat ook deze hier goed op in kan spelen.

  KOSTEN: 

  • Bij een aanvullende verzekering valt echografie gewoon onder fysiotherapie en wordt als zodoende vergoedt door uw verzekering.
  • Bij geen aanvullende verzekering kost een echografisch onderzoek 50 euro.