Joyce van Gelder

Joyce van Gelder, Fysiotherapeut bij ‘ To the Core’.

made bij Liane-Pictures

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor het menselijk lichaam. Misschien lag het er aan dat ik zelf met vage gezondheidsklachten kampte en zelf naar oplossingen zocht ( die ik na een lange zoektocht heb kunnen vinden) Daarom leek het voor de hand om fysiotherapie te studeren. In 2010 heb ik mijn diploma gehaald.

Daarna heb ik cursussen/ opleidingen gevolgd:
- Verschillende opleidingen in taping, 
- Personal training, 
- Fasciatherapie, 
- Medical fitness, 
- orthopedische revalidatie  
- Echografie ( musculosckeletaal en verdieping in schouder), 
- Triggerpoint reset methode en verdieping. Ondertussen 
ben ik co-trainer voor therapeuten.
- Motiverende gespreksvoering
- 6 domeinen ( alles over immuunsysteem/ ademhaling/ voeding/
   stress/ bewegen/ slaap)
- Resonantietherapie Module 1 en 2 bij Ohmpunctuur
- NLP voor Paramedici
- Verschillende ademwerk cursussen.

fysiotherapie: een prachtig vak!

Wat ik het mooie van het vak vind is dat je nooit uitgeleerd bent, waardoor het nooit verveelt. Ik zet me voor 100% in, maar de wonderen gebeuren pas als jij dat ook doet en ik vind het mooi om jou hier in te begeleiden en inspireren. Ik vind de therapie succesvol bij een tastbaar resultaat; minder pijn, meer bewegingsvrijheid, meer kracht of een verandering van levensstijl waardoor de klachten ook wegblijven.

Made bij Liane-Pictures

Wat te verwachten?

Wat kunt u bij mij verwachten? Een resultaatgerichte aanpak, een persoonlijke aanpak en een grondige aanpak.: Ik zet de echo in waar nodig om meer inzicht te krijgen in de klacht.

Over het algemeen zorg ik er eerst voor dat u pijnvrij kunt bewegen, waarbij ik verschillende technieken zal gebruiken: tape, bindweefselmassage, gewrichten mobilisatie, etc.

Hierna is het zaak om terugval te voorkomen. Hierbij wordt je meer aan het werk gezet met oefeningen ter verbetering van houding, kracht, stabiliteit, flexibiliteit of wat er ook nodig is. Maar soms is het ook een verandering van mindset.

Bij chronische pijnklachten zet ik graag een traject in specifiek om de patronen die de pijnklachten in stand houden te doorbreken. Zo is het al bij tientallen mensen die dachten dat ze een chronische pijnklacht hadden en meende er mee te moeten leven gelukt pijnvrij te worden. Of dit ook bij jou werkt zoek ik graag uit.

En om niet vergeten, geef ik je graag adviezen op het gebied van slaap, stress, ademhaling, voeding, immuunsysteem en bewegen, zodat je van je moeheidsklachten af komt en zodat je je optimaal fit voelt.

Wees ook niet verbaast als je een stemvork op je krijgt. Trillingen gaan namelijk dieper en verder dan waar ik met mijn handen bij kan.

Als je bij mij langs komt wordt je op maat behandeld; Ik kijk naar de mens als een geheel in de behandeling. We bestaan niet uit losse stukken en zo zal ik altijd binnen het gehele plaatje zoeken om uw klacht samen met u op te lossen, te verbeteren of er beter mee te leren omgaan.

Op een rij

Ik ben holistisch fysiotherapeut en specialist in chronische pijn en langdurig onbegrepen klachten.
Ik bied:
– De pijn reset methode: Het meest compleet individuele traject van ongeveer 8 weken,die je in staat stelt jezelf te helen van chronische pijn en langdurige onbegrepen klachten. Uniek bij mij is het inzetten van resonantie en ademhaling om nog dieper tot de kern te komen.
– Fysiotherapie: Voor degenen die nog niet klaar zijn de diepte in te gaan, maar wel verlichting/ verzachting van de klachten willen, heb ik een ongekende rugzak om jou bij te staan. Ik bekijk jouw klacht holistisch. Als enige fysiotherapeut in heel Nederland zet ik stemvorken in.
– Resonantietherapie: Werkt door op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Resonantietherapie helpt blokkades op alle niveaus te doorbreken
– Ademsessies: Gespecialiseerd op mensen met chronische pijn en langdurig onbegrepen klachten. ik leer je weer controle te krijgen.
Meer weten?
Je kunt me vinden op facebook, youtube en sinds kort heb ik ook een eigen podcast!

Sinds 2015 ben ik van Amsterdam naar Vlissingen verhuisd om samen te gaan wonen bij de liefde van mijn leven. Ik kreeg er gelijk een bonus dochter bij. Mijn hobbies: gitaar spelen, hardlopen, yoga.

Trotse eigenaar

Sinds 2015 ben ik eigenaar van Fysiotherapie To the Core in Vlissingen binnen Jasperse Praktijkencentrum, waarbij alternatieve en reguliere disciplines nauw samenwerken. Sinds kort is mijn bedrijf ook 2 avonden per week werkzaam op sportschool Happy Fitness.

Fysiotherapie To The Core onderscheidt zich vooral vanwege de totaalaanpak. Wij kijken net iets verder en gaan net iets dieper om de klacht bij de oorzaak aan te pakken. Omdat ik veel mogelijkheden heb jou binnen de praktijk door te verwijzen naar andere disciplines, kom je bij mij altijd bij de best mogelijke behandelaar terecht voor jouw specifieke probleem. Hierdoor krijg je vaak korte trajecten met snel resultaat.
En vanwege de mogelijkheid tot echografie, heb ik nog betere mogelijkheden in te schatten wat er aan de hand is en hoe lang het herstel kan duren.

Joyce van Gelder is BIG geregistreerd onder nummer: 69912741504. Tevens staat ze ook ingeschreven in het KNGF kwaliteitsregister.

zorgkaart