Hooikoorts reset traject

Heb je last van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en de zomer? Blijf je het liefst binnen wanneer jouw vrienden lekker een terrasje pakken, het bos ingaan of gaan picknicken in de lente, omdat je last krijgt van tranende, rode ogen en een loopneus? Dan kan het zijn dat je allergisch bent voor gras-, boompollen en/of (on)kruidenpollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd.

Wij hebben een programma opgesteld om je hiermee te helpen. In de meeste gevallen kan je een sterke afnemen van klachten verwachten tijdens het hooikoorts-seizoen. In sommige gevallen zal de hooikoorts zelfs helemaal verdwijnen.

Het beste moment om te zorgen dat je straks hooikoortsvrij bent, is vóór het hooikoorts seizoen.

Wat kan je verwachten?

Intake
Hier bekijken wij op welke manier wij jou het beste kunnen begeleiden. Niet iedereen is hetzelfde. Het is voor ons belangrijk om het programma individueel op jou af te stellen.

Dieet
Samen bespreken wij jouw eetpatroon.  Er zijn bepaalde voedingsmiddelen, die invloed kunnen hebben op allergische reacties zoals hooikoorts.

Vasten
Tijdens het vasten, worden jouw darmen ‘gereset’,  net zoals bij je computer. Darmen vormen een eerste barrière voor ziektekiemen en pollen.

Behandeling
Je wordt tijdens het gehele traject door ons begeleidt. Behandeling is in principe niet noodzakelijk. Begeleiding wél. Indien noodzakelijk, kan je natuurlijk wel behandeld worden, zo nodig door een multidisciplinair team.

Afsluiting
Na het succesvol afronden van het programma zullen we contact met jou blijven houden tot het hooikoorts-seizoen begint. Wij zullen een slag om de arm houden en waar nodig ondersteunen.

Praktische informatie

  • Duur traject ongeveer 4 weken met 3 tot 4 contactmomenten.
  • Kosten voor het gehele traject €250

Meer weten? Neem contact met ons op