Tarieven

Tarieven en vergoedingen

aanvullende verzekering? Wij regelen het!

Als u een aanvullende verzekering heeft, krijgt u na een behandeling geen factuur. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. De enige kosten waar u mee te maken heeft is de premie die u voor uw zorgpolis betaalt. Wij kunnen voor u opzoeken hoe u verzekerd bent.

WIJ HEBBEN IN 2019 CONTRACTEN MET ALLE VERZEKERAARS.

Geen aanvullende verzekering?

Heeft u besloten geen aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie, dan zult u de kosten daarvoor zelf moeten betalen.

In dat geval zijn de tarieven in 2019 als volgt:

 • Reguliere zitting                                                                                           €40,00
 • screening + intake en onderzoek zonder verwijzing                  €50,00
 • Intake en onderzoek met verwijzing                                                  €50,00
 • Zitting fysiotherapie aan huis                                                                €47,50
 • Zitting fysiotherapie in inrichting /instelling                                   €47,50
 • Echografie                                                                                                        €50,00
 • 24 uurs service                                                                                               €90,00

Andere kosten

Tijdens de behandeling zijn alle verbruiksmaterialen voor onze kosten. Mocht u verbruiksmaterialen willen kopen, dan is dat mogelijk:

 • Medical tape per rol                                  €10,00
 • crosstape per vel                                        € 2,00
 • dynaband                                                        € 2,00

Triggerpoint reset traject is op maat en op aanvraag. Wel mag u rekenen op een bedrag tussen de 1697,- euro en 1897,- euro.

2020

Graag willen we jou voorbereiden op onze beslissing om in 2020
met een groep verzekeringen geen contract aan te gaan.  Wellicht heb je al vernomen van de vele administratieve lasten, behandelindex, lage tarieven en behandelplafonds waarmee de verzekeraars op dit moment de paramedici belasten, waardoor het voor veel praktijken moeilijk wordt hun hoofd boven water te houden. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit die we jou willen bieden en onze werkvreugde. Wij hopen op jouw begrip.

In 2020 zal To the Core alleen contracten hebben met CZ en VGZ.

 • Onder CZ vallen: CZ, Ohra en Nationale Nederlanden.
 • Onder VGZ vallen: VGZ, UNIVE, Bewuzt, IZA, IZZ, Aevitae , ZEKUR, UMC, United Consumers.

Mocht je verzekert zijn bij een van deze, dan verandert er niks.

Mocht jouw verzekering er niet onder vallen, dan kan je nog vòòr 1 januari overstappen. Wil je bij betreffende verzekering blijven, dan kan je na afloop van de behandeling bij de balie pinnen en krijg je een rekening mee die je zelf kunt indienen bij jouw verzekering. Wat je terug krijgt hangt af van je verzekering. In sommige gevallen krijg je 100% terug. In andere gevallen krijg je een groot deel terug. Helaas is er over 2020 nog niet bekend wat je terug krijgt. Laat je daarom goed informeren bij het afsluiten van jouw zorgverzekering in 2020 wat de vergoeding is bij ongecontracteerde fysiotherapie.

Hier is een overzicht  van vergoedingen bij ongecontracteerde fysiotherapie in 2019. Dit geeft een indicatie.

Betalingsvoorwaarden:

 1. Deze betalingsvoorwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de behandelingsovereenkomst tussen u als patiënt en de fysiotherapeut.
 2. Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht.
 3. Betaling voor de fysiotherapeutische diensten geschiedt via de balie. U kunt uw behandeling betalen via pin of contant bij een van de baliemedewerksters.
 4. Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten, waarvan ook de buitengerechtelijke kosten, komen ten laste van de patiënt.
 5. Indien de fysiotherapeut zich voor het betaalbaar stellen van declaraties wegens door hem geleverde diensten heeft verbonden aan een factoring bedrijf, zullen de betalingsvoorwaarden van dat factoring bedrijf prevaleren.