Video’s en testimonials

Testimonials

Lang heb ik getwijfeld of ik dit traject aan moest gaan. Alle dagen pijn hoorde er ondertussen een soort van bij, ik had ook al de nodige therapieën doorlopen met wisselende uitkomsten.
 
Dit traject zou pittig zijn op alle fronten, toewijding en inzet zijn het halve werk. De woorden van Joyce spraken me erg aan. Een totaal plaatje van body and mind! Als ik echt een verandering teweeg wil brengen moet ik dit met 2 handen aanpakken.
 
Dat heb ik gedaan! Ja, het was pittig maar gaande weg zoveel inzichten gekregen en de pijn….nam steeds verder af. Controle terug krijgen over je eigen lichaam, het herontdekken en de puzzelstukjes vielen steeds meer op z’n plek.
 
Joyce was erg betrokken, gaf me zoveel tips, tricks, inzichten en een vertrouwd gevoel dat ik zelf m’n diepste angsten onder ogen durfde te komen. Die persoonlijke toenadering, gesprekken en gevoel waren voor mij erg belangrijk, dat heb ik in al die andere therapieën zo nooit ervaren. 
 
Het is en blijft werken aan jezelf maar dat is het meer dan waard. Mijn kijk op de wereld en mezelf is zo anders nu. Ik sta steviger, positiever en duidelijker in het leven….Mijn leven!
 
Dankjewel voor alles!!
Susanne
 
 
jarenlang heb ik nekpijn met uitstraling naar mijn oor en hoofd gehad. Voor die klachten ben ik lange tijd onder behandeling geweest van een manueel therapeut en werd ik regelmatig “gekraakt”. 
Dit vond ik steeds vervelender worden en ik kreeg ook een beetje angst voor het kraken. Ik ben toen bij die therapeut gestopt omdat het kraken ook maar heel even tijdelijk leek te helpen. 
Ik kwam erachter dat de pijn voornamelijk ontstond als ik stress had en emotioneel niet in balans was. Omdat ik inmiddels dagelijks pijnstillers slikte was het duidelijk dat ik het anders moest gaan aanpakken.
Ik kwam in aanraking met informatie over Trigger Point Reset methode en ik kon me wel vinden in die aanpak. Hoewel mij nog niet helemaal duidelijk was wat het precies inhield heb ik de stap genomen om Joyce te bellen voor meer uitleg. Tijdens het kennismakingsgesprek kreeg ik uitgebreide informatie en het klikte meteen. 
Ik ben het traject gaan doen en daar ben ik heel erg blij mee. Na jarenlang pijn ben ik nu grotendeels pijnvrij en gebruik ik al maanden geen pijnstillers meer !
Het mooie is dat ik nu ook weet wat ik zelf allemaal kan doen om pijnvrij te blijven.
De sessies met Joyce vond ik erg goed. Joyce is eerlijk, houdt je een spiegel voor, en vraagt door terwijl ze altijd vriendelijk blijft in haar communicatie. Ik vond het hele traject verhelderend, leerzaam en heb er heel veel baat bij.
Bedankt Joyce !
 
Laura 
 
 
Mijn klachten betroffen verkoudheids (holtes) klachten en nek-, en hoofdpijn.
Ik heb in eerste instantie geprobeerd door te trainen mijn nek en schouders  sterker te maken waardoor ik hoopte dat de pijn over zou gaan. Toen dat niet lukte raadde mijn vriendin me aan een triggerpoint reset te proberen.
 
Ik heb momenteel geen klachten en indien ik sporadisch toch klachten krijg weet ik die snel weer te reguleren.
 
Het voornaamste wat ik uit het traject heb gehaald is bewustwording en dan met name van mijn ademhaling. Rustademhaling vanuit de buik, mijn ademhaling zat veel te hoog waardoor je eigenlijk in een constante stressfase zit.
Ook de boeken die ik heb gelezen als onderdeel van de reset hebben me geholpen uitdagingen die op mijn pad komen anders te benaderen en ze, voor mezelf, gemakkelijker te verwerken. 
 
Een paar maanden na de behandeling ben ik begonnen met de Wim Hof methode (waar Joyce over vertelde) en die geeft me veel innerlijke rust, stabiliteit en energie. 
 
Ik kan het traject zeker aanraden, en met name aan mensen die vastlopen in reguliere gezondheidszorg en wellicht wat sceptisch tegen alternatieve wijze van zorg aankijken. 
Het is echt een eye-opener, er is zoveel meer en zoveel processen in het lichaam hangen met elkaar samen.

 

Beste mensen, zo ongeveer begin juni was ik klaar met het project voor mijn frozen shoulder. Ergens in april dit jaar maakte ik kennis met Joyce van Gelder. Vrij vlug na het intakegesprek ben ik begonnen met triggerpoint resetmethode. ja , heb het Engelse boek gelezen, het werkboek ook gebruikt en zelf nog een Nederlands boek over deze behandeling gelezen. Het was niet makkelijk maar ik heb er geen spijt van, ja eventuele trauma’s ga je dan wel verwerken. Ik was mijn conditie best wel kwijt door slechte nachten vanwege de pijn. Maar waar ik heel blij mee ben, is dat door mijn eigen volhouden in conditie opbouwen en tegen mijn brein praten, schrijven over wat je bezig houd ik al een heel eind ben gekomen. Ik reed paard voordat ik deze methode ging volgen en dat kon ik ergens in juni weer oppakken. Pijn had ik nog een beetje in de schouder maar ik deed mijn oefeningen en ik hield vol. Waar ik ook heel blij mee ben is dat ik weer de galop kon doen zonder dat ik daarna zo moe was en afgelopen woensdag een buitenrit gedaan met 2x galop! Dit komt ook omdat ik mijzelf aangepakt heb tijdens de afgelopen periode. Joyce heel erg bedankt voor jou steun hierin!

( door Karen Snikkers)


Meer dan een jaar geleden en perioden daarvoor had ik heel veel last van mijn bekken, hoge rug/nek en voornamelijk van mijn achillespezen.

Uiteindelijk kreeg ik forse ontstekingen aan beide achillespezen. Aan één voet ontstond zelfs botafzetting. Ik bezocht verschillende fysiotherapeuten. Zij konden mij een beetje helpen, maar ik raakte er niet vanaf.

Uiteindelijk kwam ik in de praktijk van Jasperse terecht bij Susan ( chiropractor) en Joyce ( fysiotherapeut). Ze zochten eerst naar mogelijke oorzaken van mijn blessures en pijn. In nauwe samenwerking pakten ze e.e.a .samen op. Ik merkte al snel vooruitgang. Echter na een jaar, was alles nog steeds niet volledig opgelost. De “rest” pijn/ blessure leek wel chronisch te blijven. Joyce stelde om die reden de “trigger point reset methode” voor. Na wat uitleg van haar, ben ik ervoor gegaan. Ik wilde het genezingstraject echt met goed gevolg afmaken. Mijn doel was om geen pijn meer te hebben en mijn dagelijkse dingen,werk en sport gewoon weer op te kunnen pakken.

Het vroeg wel enige discipline en een open mind van mezelf. Nu achteraf ben ik heel blij dat ik het volgehouden heb. Lichamelijke pijn kan je eigenlijk niet los zien van je mentale pijn. Toen dat allebei werd aangepakt raakte ik pijn vrij. De combi van deze aanpak naast fysiotherapie en in mijn geval ook nog een stukje medische fitness verwezenlijkten mijn doel. Het is heel wonderlijk. Je kan er bijna met je “volle verstand”(zoals mensen weleens zeggen) niet bij, maar ik ben er vanaf. Ik kan alles wat ik wil , weer doen. Natuurlijk moet ik het niet overdrijven.

Ik zou het zeker die mensen aanbevelen die , ondanks andere therapieën niet van hun pijn en/of blessure afkomen.

Joyce kan je er alles over vertellen en uitleggen. Het is zeker het proberen waard!

 

Rose-Marie Bodbijl – van der Borgt.

 


 

“Graag wil ik mijn ervaring met een ieder delen over de behandeling bij Joyce.

Na ruim 20 jaar behandeld te zijn geweest vanwege nekklachten, kwam Joyce op mijn pad.
Zij verving mijn vaste fysiotherapeut, die een andere baan had aangenomen.
Zij begon in de eerste plaats te kijken hoe mijn houding was. Deze was niet helemaal in balans.
Ze is dan ook begonnen om mijn houding te behandelen.
Aan mijn nek heeft ze echter nooit wat gedaan, maar wel gezorgd dat ik weer recht kwam te staan.
Na een jaar was ik klaar en ben nu pijnvrij. Mijn houding is weer goed.

Petje af.
Bedankt Joyce.”

Wil de Priester, Middelburg.

 


Hallo allemaal,
Ik ben Nathasja Scheele en ben 45 jaar oud.
Ik heb sinds mijn 17e diabetes type 1.
En zoals bij vele diabeten kwamen ook bij mij klachten waar de artsen altijd van zeiden het is door je diabetes.
Mijn klachten waren fibromyalgie. Het vast zitten van vooral mijn bindweefsel kortom een gevoel of je bijna niets meer kan.
Daarbij kreeg ik last van een frozen shoulder.
Advies van velen was bewegen, maar wat ik ook aan bewegen deed alles deed pijn.
Ik heb verschillende therapeuten bezocht. ( fysio, acupuncturist)
Allebei hielp maar voor even, na een week zat alles weer vast, ondanks mijn oefeningen.
Totdat ik geattendeerd werd op Joyce van Gelder.
Wat een uitkomst!!!!!!
Haar aanpak en de tips waar onder een boek lezen over pijn gaf zoveel verandering.
Zij pakt de punten wat een ander laat liggen.
En wat ik zelf nooit van te voren had gedacht is dat het boek over weg met pijn zo verhelderend kan zijn.
Sinds de behandeling kan ik mijn dingen doen die ik wil doen op mijn leeftijd en word ik niet beperkt.
Je wordt nu beloond voor wat je doet en ik voel herstel in mijn lichaam.
De diabetes is niet te genezen helaas maar de klachten zijn in ruime mate verminderd.
Ik raad iedereen aan die vastloopt bij andere therapeuten langs te gaan bij Joyce.
Het is zeker de moeite waard.
BEDANKT JOYCE.


Ik ben heel tevreden met mijn behandeling bij Joyce. 
Na 8 keer behandelen merk ik zeker vooruitgang. De oefeningen die ik van Joyce heb meegekregen om thuis uit te oefenen heb ik baat bij. Ik zie zeker progressie. 
Joyce is erg professioneel en kundig. 
 
Met vriendelijke groet,
Anneke Marijs

Nadat ik een aantal weken terug bijna gevallen was van het paard en dacht dat er niks aan de hand was had ik toch pijn aan mijn schouder die toen bij Joyce is behandelt.

Dus toch maar terug gegaan en uitgelegd en ook gemeld dat ik mijn arm niet zo naar achteren kreeg als de andere arm. Joyce heeft mij een aantal keren met fysio behandelt en mij ook oefeningen meegegeven. En hoera het is heel goed gegaan, pijn weg en mijn arm kan ik naar achteren doen. Ook het paardrijden gaat weer goed bij het er op gaan en er af springen ( jaja ik spring er af).

Heb door de triggerpoint reset methode vooruitgang geboekt en zo goed dat ik niet in de gaten had dat ik zonder angst op een nieuw paard ging rijden die toch behoorlijk voorwaarts is. Dus die angst was dus niet aanwezig, zelfs de instructrice was het opgevallen ( ik had privéles van haar op 1 april), Ik ben hier zeer blij mee, morgen 3 april vrij rijden, bedankt Joyce voor jouw hulp hierbij. ?

 

na 2 weken bijna pijnvrij!

 


Een ander mens…

 


 
Ervaring delen?

Wil je een ervaring delen over de behandeling die je van ons hebt gehad en zou je deze graag willen delen op de website? Stuur uw ervaring naar : info@to-the-core.nl en wij zullen hem er op zetten. Als u anoniem op de website wil blijven, is dat natuurlijk mogelijk.