Fysiotherapie Vlissingen

Holistische fysiotherapie in Vlissingen

In onze praktijk voor fysiotherapie in Vlissingen en omgeving bieden we je een hele holistische aanpak bij pijnklachten aan het bewegingsapparaat. We zijn er namelijk van overtuigd dat als het hele lichaam (en de geest) in balans zijn de pijn vanzelf verdwijnt. Zeker bij mensen met chronische pijn is een holistische aanpak noodzakelijk. Zij zijn vaak erg uit balans, en vinden het moeilijk deze vicieuze cirkel te doorbreken waardoor de pijn blijft bestaan. In onze praktijk voor fysiotherapie in Vlissingen zoeken we samen met jou naar de oorzaak, en nemen deze weg met behulp van diverse technieken. We verwachten daarbij ook van jou een actieve houding en een open minded instelling. De kans is namelijk groot dat we je oefeningen meegeven voor thuis, en het is heel belangrijk dat je deze uitvoert. Ook zul je in het geval van chronische pijn moeten proberen je stress te verminderen en meer te ontspannen. Stress heeft namelijk een negatief effect op je zenuwstelsel, wat op zijn beurt chronische pijn in stand houdt.

Neem contact op

Fysiotherapie in Vlissingen voor triggerpoints therapie

Onze normale behandelingen kunnen door onze holistische aanpak al veel betekenen voor mensen met pijnklachten. Heb jij echter al langer chronische pijne en heb je alles al geprobeerd om er vanaf te komen, maar zonder resultaat? Dan kun je je aanmelden voor ons speciale Body-mind traject. Dit traject richt zich op de onderliggende oorzaak van chronische pijn, en dat is in veel gevallen je zenuwstelsel dat uit balans is. Aan de hand van speciale voorbereidende oefeningen, enkele losse consulten en een resetdag waarop we met triggerpoints therapie aan de slag gaan behalen we zeer mooie resultaten. Er is ook aandacht voor jouw mindset (oftewel hoe je in het leven staat) en je voedingsgewoonten. Ook deze aspecten hebben namelijk veel invloed op de instandhouding van pijn.

 

 

Neem contact op

 

Waarbij helpt fysiotherapie?

In onze praktijk voor fysiotherapie in Vlissingen en omgeving kun je terecht met een breed scala aan pijnklachten. We kunnen deze verminderen of verhelpen met reguliere behandelingen, maar als ze ernstig of langdurig zijn dan raden we ons Body-mind programma aan. Dit programma is er speciaal voor mensen met langdurige klachten zoals chronische rugpijn, sportblessures die maar niet overgaan, constante stijfheid in het lichaam of hoofdpijnklachten. Ook kun je denken aan auto-immuunziektes als fibromyalgie, reuma en artritis. Ondanks dat deze volgens de meeste artsen niet te genezen zijn zien we bij mensen die dit programma doorlopen hebben vaak grote verbeteringen. Het is dus zeker de moeite waard om te proberen!

Neem contact op