Triggerpoints therapie

De triggerpoints therapie uitgelegd

In onze praktijk voor fysiotherapie in Vlissingen bieden we de bijzondere triggerpoints therapie aan. Deze therapie gaat ervan uit dat spierknopen in veel gevallen de oorzaak zijn van pijn in het lichaam. Ze veroorzaken bijvoorbeeld kramp, spierstijfheid en zelfs vermoeidheid. Triggerpoints therapie kan daar verandering in brengen door uw lichaam terug te brengen in een ontspannen staat van zijn. Het is daardoor DE oplossing bij chronische- of steeds terugkerende pijn. In een individueel traject werken we aan de dieperliggende oorzaak van jouw pijnklachten, en bieden je een complete aanpak voor zowel het fysieke als het mentale aspect. Zeker bij mensen die alles al geprobeerd hebben om van hun pijn af te komen zien we hele mooie resultaten. Dit kortdurende traject kan je snel resultaten bieden en je bovendien pijnvrij houden.

Neem contact op

 

Waarbij helpt triggerpoints therapie?

Het traject dat we aanbieden is zeer geschikt voor een breed scala aan pijnklachten. Je kunt denken aan auto-immuunziektes zoals reuma, artritis en fibromyalgie, maar ook aan bijvoorbeeld uitstralingspijn, hernia’s, vernauwingen en slijtage. En uiteraard biedt het ook veel perspectief voor mensen met vaak voorkomende klachten als chronische stijfheid en rug- of nekpijn. Doordat het traject bestaat uit diverse onderdelen (waarvan je ook een deel zelf, thuis uitvoert) heb je achteraf handige handvaten waarmee je pijnvrij kunt blijven. Het enige wat we van je vragen is dat je open-minder, positief en ondernemend bent ingesteld. Je zult namelijk ook zelf aan de slag moeten met de oefeningen, en misschien ook met andere thema’s in je leven, zoals je mindset en voedingspatroon. Want ook deze zijn uiteraard van invloed op de instandhouding van je pijn.

 

 

Neem contact op

Hoe ziet het triggerpoints therapie traject eruit?

Als je je bij ons aanmeldt voor het zogeheten Body-Mind programma dan kun je daar het volgende van verwachten: Een 10-12 weken durend traject dat start met een serie oefeningen en opdrachten die je alvast thuis gaat uitvoeren. Deze resulteren vaak al een vermindering van de klachten, zelfs als je nog geen enkele behandeling hebt gehad. Je krijgt enkele losse consulten, en tijdens de resetdag gaat jouw fysio in Vlissingen je uitgebreid behandelen met de triggerpoints methode om het laatste beetje pijn weg te nemen. Dit traject is relatief kortdurend, zeker als je nagaat hoe lang mensen al met hun chronische pijn rondlopen. We kunnen je dus op korte termijn resultaten bieden, die bovendien blijvend zijn. Dit komt doordat we werken aan de dieperliggende oorzaak van de pijn en er ook andere aspecten zoals voeding en mindset bij betrekken. Heb je interesse? Neem dan even contact met ons op, dan vertellen we je er graag alles over.

Neem contact op